Onze omgeving

Peel en Maas is een veelzijdige gemeente en is zowel rijk aan cultuur als aan prachtige natuur. In het westen bevindt zich het karakteristieke veengebied van nationaal park De Groote Peel, het oosten kenmerkt zich door een levendige Maasvallei. Hiertussen vindt u beboste zandgronden, rustieke dorpjes, gezellige winkelcentra en uitgestrekte akkers. De drukbevaren Maas stroomt langs de Maasdorpen Baarlo en Kessel.

Peel en Maas ‘ademt’ land- en tuinbouw; de gemeente telt bijna 500 agrarische bedrijven. Denk  bijvoorbeeld aan varkenshouderijen,  melkveehouderijen, boomkwekerijen en fruit-, groente- en sierteeltbedrijven.  De asperge is één van de belangrijkste pijlers onder de agrarische sector in Peel en Maas. Aspergebedden en aspergestekers die aan het werk zijn, zijn dan ook een bekend beeld in Peel en Maas. Maar in Peel en Maas treft u ook veel andersoortige gewassen aan; de variatie is groot!  U kunt bij veel bedrijven persoonlijk een kijkje nemen of een heerlijke wandel- of fietsroute  maken langs de velden en akkers. Ongetwijfeld zult u genieten van de rust en ruime!

En wilt u het Limburgse leven en de cultuur in Peel en Maas echt ervaren, bezoek dan een van de gezellige dorpen die de gemeente rijk is of neem een kijkje bij een van de vele bezienswaardigheden.

Meer informatie over de mogelijkheden en bezienswaardigheden van Peel en Maas vindt u onder ‘Ons toerisme’ of kijk op www.liefdevoorlimburg.nl

Onze omgeving