Fietsen

U kunt natuurlijk ook per fiets het prachtige landschap en de mooie natuurgebieden van Peel en Maas verkennen. Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk is dit erg eenvoudig en heeft u eindeloos veel routemogelijkheden. Een selectie:

-        De Aspergeroute door Peel en Maas 
U fietst langs tal van aspergepercelen, waar het witte goud wordt geoogst. Onderweg kunt u bij tal van restaurants genieten van een heerlijk aspergemenu.

-        De Agro Rour Route WestMaas 
Neem kijkje achter de schermen van het platteland. Deze fietsroute voert u langs diverse agrarische bedrijven in Peel en Maas. Op speciale panelen vindt u meer informatie over de bedrijven of over de gewassen op een bepaald perceel.  

Fietsen

-        De natuurroute door Maasbree
Een prachtige fietsroute door diverse natuurgebieden rondom het gezellige dorp Maasbree. Heerlijk fietsen door het natuurgebied Dubbroek, een prachtig restant van een oude Maasarm. Hierbij fietst u ook door de Krayelheide, waar u een grote rijkdom aan vogelsoorten zult vinden.

-        De Bos- en Maasroute van Helden
Deze route gaat via de prachtige Heldense Bossen naar Baarlo, Kessel en Neer. Hierbij kunt u genieten van een mooi stukje natuur langs de Maas, de groene bossen en de vele akkers. Ontdek en aanschouw de vele bezienswaardigheden onderweg, zoals de kastelen in Baarlo, het stuw- en sluizencomplex en de prachtige Maaspanorama. Geniet daarbij ook nog even van een hapje of een drankje op een terrasje aan de Maas. 

Meer informatie over de fiets- en wandelroutes in de regio Peel en Maas vindt u op www.routebureaulimburg.nl of ga langs bij het Toeristisch Informatie Huis in Panningen.

Bron foto's: www.liefdevoorlimburg.nl