Eet mee met...

'Eet mee met...' is een concept waarbij u kunt aanschuiven bij één van de agro-ondernemers in Peel en Maas.

Eet-mee-met-actie 4

Op vrijdag 22 januari schoof Christel Janssen-Reijnen uit Grashoek samen met 3 familieleden aan tafel bij Marcel en Yvonne Jacobs van People’s Farm in Maasbree. Dit kwam voort uit de eet-mee-met-actie op de Facebookpagina van Geworteld in ónze omgeving, die Christel Janssen-Reijnen afgelopen december won. Deze actie brengt vier inwoners van Peel en Maas aan tafel bij een van de leden – agro-ondernemers – van Geworteld in ónze omgeving en heeft als doel om de interactie tussen boer en burger te vergroten.

Christel kwam samen met haar moeder Thea, zus Ernie en nicht Steffie en het gezelschap verraste de familie Jacobs meteen bij binnenkomst met een heerlijk zelfgebakken tulband en een bosje tulpen. De familie Jacobs had kok Bart Schreven – een van de partners van People’s Farm – uitgenodigd om een heerlijk diner te maken met de groenten uit de moestuin van People’s Farm. Na de verrassende ontvangst was het culinaire woord aan Bart Schreven om Christel en haar gasten te verrassen. Dit deed hij met een goed gevulde groentesoep als voorgerecht. Vervolgens werd een uitgebreid hoofdgerecht op tafel gezet met twee soorten vlees, savooien kool met kaassaus, salade van witte kool, aardappeltjes uit de oven en een roerbakschotel. Het hoofdgerecht was bereid met maar liefst acht soorten verse groenten uit de moestuin van People’s Farm in Maasbree.

Tijdens het diner werd over en weer verteld over de verschillende bereidingswijzen van de gerechten en de groenten. En uiteraard hebben Marcel en Yvonne uitleg gegeven over People’s Farm en Geworteld in ónze omgeving. Christel en haar gasten waren heel nieuwsgierig naar People’s Farm en vonden Geworteld in ónze omgeving een mooi initiatief om boer en burger dichter bij elkaar te brengen. Al met al was het een erg geslaagd en positief eet-mee-met-etentje.

Wilt u ook kans maken op zo’n gezellig etentje? Hou dan zeker de Facebookpagina van Geworteld in ónze omgeving in de gaten, want daar wordt binnenkort de volgende eet-mee-met-actie bekend gemaakt.Eet-mee-met-actie 1
In mei heeft Marian Janssen uit Baarlo de eerste eet-mee-met-actie gewonnen op de Facebookpagina van Geworteld in ónze omgeving. Op donderdag 4 juni jl. mocht ze een hapje komen eten bij Maatschap Verhoijsen-Verstappen in Beringe. Klik hier om het verslag van het etentje te lezen.

Eet-mee-met-actie 2
In juli heeft Anja Janssen uit Panningen de tweede eet-mee-met-actie gewonnen op de Facebookpagina van Geworteld in ónze omgeving. Op vrijdag 21 augustus 2015 mocht Anja een hapje komen eten bij de familie Teeuwen in Grashoek.

Eet-mee-met-actie 3
Eind oktober heeft Bregje Jacobs uit Baarlo de derde eet-mee-met-actie gewonnen op de Facebookpagina van Geworteld in ónze omgeving. Op zondag 15 november 2015 mocht Bregje een hapje komen eten bij de familie Van Sleeuwen in Grashoek.


Daarnaast verschijnen regelmatig meer leuke winacties op Facebook. Houd onze Facebookpagina dus goed in de gaten!
Eet mee met...