Dagje uit

De regio Peel en Maas biedt ook volop mogelijkheden voor een gezellig dagje uit. Er zijn ook veel activiteiten die in verbinding staan met de agrosector. Enkele voorbeelden:

-         Zichtstal Op den Haegh (Panningen)
In Panningen vindt u de zichtstal ‘Op den Haegh’. De familie Kersten houdt hier 300 zeugen. Het is een ‘gesloten’ bedrijf, wat inhoudt dat een varken van geboorte tot slacht op het bedrijf blijft. U kunt de dieren bekijken vanuit diverse speciale ruimtes. Hier ligt ook veel aanvullend informatiemateriaal. Op deze manier krijgt u een goed en volledig beeld van de varkenshouderij.

-         Plattelandscoöperatie (Panningen)
De Plattelandscoöperatie Peel en Maas regio organiseert verschillende workshops en excursies die een link hebben met boerderij en maatschappij. Kijk voor meer informatie hierover op www.plattelandscooperatie.nl.

-         Doe-boerderij BoeBaDoe Farm (Beringe)
Doe-boerderij BoeBaDoe Farm laat u het boerenleven, de dieren en de vrije natuur horen, zien, voelen, proeven en ruiken. Geniet van een ongedwongen authentieke sfeer en het uitzicht op de belevingstuin vanaf het boerenterras. De kinderen kunnen zich uitleven op de speelweide, knuffelen met de dieren, leren over het melkveebedrijf of spelen in het maïsdoolhof.

Dagje uit

-         Wijn & Golfdomein Kapèlkeshof (Grashoek)
Wijn & Golfdomein Kapèlkeshof in Grashoek biedt u een scala aan faciliteiten voor een gezellig dagje uit. Hierbij zijn verschillende arrangementen mogelijk. Zo kunt u ontspannen golfen in combinatie met een lekkere streekeigen lunch of diner en een heerlijk glas wijn uit eigen gaard.

-         Streekmuseum 't Land van Peel & Maas (Helden)
Om meer te weten te komen over de geschiedenis van Peel en Maas, kunt terecht in het Streekmuseum '’t Land van Peel en Maas’. Luister onder andere naar de verhalen van Peelwerkers en boeren. Elke ruimte van museum ’t Land van Peel en Maas heeft een ander thema waarbij veel aandacht is voor jonge gasten. Een bezoek loont absoluut de moeite!

-         Boerengolf en Solexverhuur Hoeve de Middelt (Kessel)
Hoeve de Middelt biedt u diverse actieve uitjes op de boerderij aan. Geniet van een compleet dagje uit op een unieke landelijke locatie langs de Maas. Speel bijvoorbeeld een partijtje boerengolf of vermaak u met boerenspellen. Er is van alles te doen. De arrangementen kunnen worden gecombineerd met een boerenlunch, koffie en Limburgse vlaai en een all-in barbecue op het gezellige boerderijterras.

-         Minicamping-Ezelcamping ‘In ’t Niet’ (Maasbree)
Minicamping-Ezelcamping ‘In ’t Niet’ biedt leuke wandeluitstapjes voor het hele gezin. U kunt een ezeltocht maken, waarbij de ezel de bagage draagt. De kinderen kunnen meerijden op de rug van de ezel en mogen meehelpen met het roskammen, borstelen en optuigen van de ezels.
Daarnaast zijn er bij ‘In ’t Niet’ ook regelmatig weekmarkten en braderieën, waar verschillende streekproducten en andere lekkernijen te verkrijgen zijn. 

Na zo’n gezellig dagje uit in Limburg, heeft u natuurlijk behoefte aan goede nachtrust. Peel en Maas telt veel hotels en campings, waar u hartelijk wordt ontvangen en kunt genieten van de Limburgse gastvrijheid!

Meer informatie over alle bezienswaardigheden en toeristische mogelijkheden van Peel en Maas vindt u op www.liefdevoorlimburg.nl

Bron foto's: www.liefdevoorlimburg.nl