Column 7: Giel Hermans

De zevende gastcolumn is van Geworteld in ónze omgeving-lid Giel Hermans. Giel Hermans uit Kessel combineert zijn onderneming in de teelt, import en verwerking van Suikermais met de productie van duurzaam rundvlees van zijn eigen Hereford runderen.

Lees onderstaand de inspirerende column van Giel Hermans:

Vanaf mijn zesde jaar roep ik al dat ik koeienboer wil worden. En dat terwijl mijn ouders niet eens een boerderij hadden. Waarschijnlijk heeft het ‘agrarische gen’ één generatie overgeslagen. Want uiteindelijk stammen we allemaal af van de boerderij!

Mijn passie ligt bij koeien en het produceren van een goed stuk vlees. Deze passie gaat verder dan onze hereford-runderen. Als ik meer tijd zou hebben, dan zou ik bijvoorbeeld de Nederlandse soepkip weer terug op de markt willen brengen. Dit is een geweldige smaakmaker, die ik nu in Afrika tegenkom, maar helaas niet meer op de Nederlandse markt. Dat is eeuwig zonde! Naast mijn liefde voor koeien ligt mijn hart ook bij de teelt van suikermaïs.  Dit product heb ik in 25 jaar opgebouwd, en in die jaren heb ik vele teeltgeheimen  en eigenaardigheden van de maisplant ontdekt

Om succesvol te ondernemen in de agrarische sector is het belangrijk om niet alleen te focussen op de kwaliteit van een product, maar ook het verhaal achter je product te vertellen aan de markt. In de praktijk betekent dit dat je naast het produceren vooral ook bezig moet zijn met de (potentiële) klant en zijn wensen. Dit staat binnen ons bedrijf al jaren centraal.    

Tot slot mijn advies aan u allen: blijf de agrarische sector volgen, de meest dynamische sector die er is!  

Column 7: Giel Hermans