Column 1: Burgemeester Delissen

De eer van de allereerste column is aan Burgemeester Wilma Delissen van Peel en Maas. Lees hier haar inspirerende column.

1e gastcolumn: Burgemeester Wilma Delissen
Een gezonde belangstelling, dat is mijn verbinding met de agrarische sector. Daarbij houd ik van lekker en gezond eten en laat nou net Peel en Maas dé aspergegemeente van Nederland zijn. Verder biedt het nog meer fantastisch mooie en lekkere producten uit haar omgeving aan.

Sinds ik burgemeester van Peel en Maas ben, zijn er enkele grote ‘agro-gerelateerde’ zaken de revue gepasseerd, zoals de Floriade en de Regio van de Smaak. In beide gevallen hebben wij ons als gemeente Peel en Maas goed kunnen laten zien en horen. Daarnaast is er ook het bestemmingsplan buitengebied vastgesteld: onder het motto ‘ruimte om te ondernemen, met oog voor kwaliteit’. 
We begrijpen als gemeente dat de agrarische sector heel belangrijk is zowel in omvang als in werkgelegenheid en dat bedrijven steeds groter worden en/of zich anders gaan inrichten om hun marktpositie te versterken. Om die reden ondersteunen we ‘Geworteld in ónze omgeving’, dat een podium biedt aan agrarische ondernemers en hen de mogelijkheid geeft om met trots hun activiteiten te presenteren.

Hierbij wil ik graag alle agrarische ondernemers in Peel en Maas oproepen om gebruik te maken van het podium van Geworteld in ónze omgeving! Hierdoor zal het begrip en draagvlak van de omgeving toenemen. 

Verder is het ook erg belangrijk dat ook u, als inwoner van Peel en Maas, de agrarische bedrijven een warm hart toedraagt! Maak bijvoorbeeld gebruik van de wandel- en fietsroutes door de prachtige omgeving en langs de agrarische bedrijven in Peel en Maas. Zo zijn er tal van activiteiten die u terug kunt vinden op sites zoals Liefde voor Limburg en Regio van de Smaak, maar ook op de site van Geworteld in ónze omgeving. 

Noteer alvast Kom in de Kas Limburg (12 april), Loeren bij de Boeren (26 april) en AspergeShopdag (14 mei) in uw agenda!

Column 1: Burgemeester Delissen